Er du over 18?

Hvis du fortsætter til vores hjemmeside, accepterer du vores privatlivspolitik

No products in the cart.

Blog

Blog

Inspiration til dit påskemåltid!

Rumænske vine vil gøre dit Påskebordet mindeværdigt!

I rumænien er påsken en vigtig højtid. Udover at være en kirkelig fest er det en tid, hvor du tilbringer kvalitetstid med dine kære og nyder traditionelle retter og god vin.

I 2022 fejrer Drikula Vin sin første påske og vi vil gerne hjælpe dig med at vælge en god vin til dit Påskebord, prøv for eksempel disse: Liliac Feteasca Regala, Artisan Tamaioasa Dry, Lechburg Pinot Gris ,Tohani Busuiaca or Tohani Siel

Hvis du tænker på at servere Lam, Lacerta Feteasca Neagra, Princiar Cabernet Sauvignon or Lechburg Feteasca Neagra Økologisk, Liliac Red Cuvee vil disse vine løfte din valgte ret til et andet niveau.

Hvis du er en chokoladeelsker, ville disse vine være dine bedste venner Tohani Wine Chocolate Dark, Tyreblod or Lacerta Cameleon Red

Eller måske foretrækker du cheesecakes, i så fald Lacerta Rose, Lacerta Cameleon Pink or Artisan Tamaioasa Sweet ville sætte et smil på læben, mens du nyder din dessert.

Hvis du mangler ny inspiration til tilføjelser til påskebordet, har vi udvalgt 3 traditionelle rumænske påskeretter, en forret, en hovedret og en dessert. Opskrifterne er lette at lave og vi er sikker på, at du vil elske dem.

Hvis du mangler lidt inspiration til din menu, kan du prøve nogle traditionelle rumænske påskeopskrifter:

  • Salata de Boeuf
  • Lam med kartoffler
  • Traditionel rumænsk påske cheese cake

 

 

Salata de Boeuf

Denne salat er den mest traditionelle rumænske salat, der serveres både ved jul, nytår og påske. Den kan serveres både som tilbehør eller som et måltid i sig selv. Den kan laves med oksekød, kalkun, kylling, kartofler, ærter og en masse mayonaise.

Ingredienser:

1,5 kg kogte kartofler

800 g kogte gulerødder

500 g kogt oksekød

250 g frosne ærter

1 glas cornichoner

2-3 spsk mayonaise

Salt

 

Fremgangsmåde:

Kog kødet til det er mørt, put det derefter i en skål og lad det køle ned.

Kog kartofler og gulerødder i ca 15 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle ned.

Hak kød, kartofler,  gulerødder og cornichoner i små tern. Dræn væsken fra cornichonerne og ærterne. Tilsæt alle grøntsagerne og kødet til en skål og tilsæt mayonaisen, bland det hele sammen og smag til med salt og peber. Serveres koldt.

 

 

 

 

Vi anbefaler denne ret med en unique Rumænsk hvidvin : Liliac Feteasca Alba 
Lam med kartoffler

 

1 lammelår (gerne bagben) á 2,5 kg

700-800 g nye kartofler

6-7 store fed hvidløg

1 stort glas tør hvidvin (150 ml)

200 ml vand

ca 50 ml olivenolie/solsikkeolie

2-3 rosmarinkviste (valgfrit)

2-3 tsk salt

1 tsk friskkværnet peber

 

Vask kødet og tør det med et viskestykke. Skær hvidløg i skiver. Med en skarp kniv lav huller i kødet på begge sider og put hvidløgsstykkerne ind i disse. Gnid kødet ind i olivenolie, salt og peber og rosmarinnåle og læg det på et oliesmurt fad.

Tilføj hvidvinen og varmt vand i fadet, dæk fadet med sølvpapir og put det i en forvarmet ovn på 200°C. Efter 30 minutter tag kødet ud og vend det med den anden side op. Dæk fadet til igen og giv det yderligere 30 minutter.

Imens kødet er i ovnen klargør kartoflerne. Efter de 30 minutter, tag kødet ud og fjern sølvpapiret. Læg nu kartoflerne i fadet og lad dem stege i ovnen sammen i 20 minutter. Sørg for at der hele tiden er væske i fadet, ellers tilføj lidt mere vand eller vin. Under stegningen tag noget af væsken og hæld over kødet for at holde det saftigt.

 

Vi anbefaler denne ret med en Princiar Pinot Noir fra Tohani
Traditionel rumænsk påske cheese cake

Dej:

300g hvedemel

2 æggeblommer

40 g flourmelis

180 ml lun mælk

60 g blød smør

12 g frisk gær eller 4 g tørgær

1 knsp salt

8 g vaniljesukker eller ½ tsk vaniljeekstrakt

Revet citronskal

Æg til pensling

Fyld:

300 g drænet hytteost

50 g creme fraiche min. 18%

3 æg

100-120g sukker

1 knsp salt

8 g vaniljesukker

Revet citronskal

100 g rosiner

Dejen

Opløs gæren i 50 ml lun mælk og lad det stå i 5 minutter, bland derefter de restende 130 g mælk, flourmelisen, vaniljesukkeret, den revne citronskal og æggeblommerne i og rør til det er sammenblandet. Når massen er godt blandet tilsættes halvdelen af melet. Dejen æltes herefter grundigt i 5 minutter. Den bløde smør tilsættes og dejen æltes i 1 minut. Resten af melet tilsættes og dejen æltes i yderligere 5 minutter. Dejen bør være blød, brug en dejskraber til at skrabe dejen af skålens kanter så dejen bliver samlet i midten af skålen. Skålen dækkes til med film indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse. Hævetiden kan variere mellem 45 minutter og 2 timer, alt afhæning af temperaturen.

Fyldet i en traditionel rumænsk cheese cake skal være fuldstændig drænet for alt væske. I en stor skål, tilsæt den drænede hytteost, creme fraiche, sukker, æg, vaniljesukker, citronskal, rosiner og en smule salt. Alt blandes sammen med en ske så massen er cremet, hvis du ønsker at massen skal have en tykkere konsistens kan der tilføjes 30 g semulje.

Når dejen er færdighævet drys lidt mel på bordet så du kan arbejde med dejen. Tag dejen ud af skålen og del den i to. Den ene halvdel bruges til bunden og den anden flettes til en smuk kant på kagen. Bunden rulles flad så diameteren er et par centimeter større en diameteren på formen du bruger. Af den anden halvdel laves to lange ruller på omkring 60-70 cm hver, rullerne snoes omkring hinanden.

Bunden puttes i formen således at kanten af bunden løfter sig op ad kanten på formen, vi anbefaler at der placeres bagepapir i bunden af formen så kagen ikke sidder fast. Når bunden er placeret placeres fletningen langs kanten, så den danner kanten på kagen. Fyldet hældes på kagen og jævnes ud med en dejskraber.

Dejen pensles herefter med æg og stilles til hævning i 10-15 minutter. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 170°C i 45-50 minutter.

 

Vi anbefaler denne dessert med en sød hvid vin  Artisan Tamaioasa Sweet 

Fri fragt over 799kr !